Dinkla.info

Kukaan ei ole vanha satuihin

Uutinen

OMT: ”ainoa tapa välttää lukitus on, jos perustoimenpiteitä noudatetaan paremmin”

Mahdollinen lukitus voidaan välttää vain, jos perustoimenpiteitä noudatetaan paremmin. Näin kirjoittaa epidemian johtoryhmä, OMT, viimeisimmässä neuvossa eroavalle hallitukselle, joka julkaistiin maanantaina.

OMT: n mukaan alle puolessa tapauksista noudatetaan perustoimenpiteitä, kuten testausta valitustapauksissa, maskien käyttöä ja puolentoista metrin hampaiden pitämistä. Tämän vuoksi on epävarmaa, laskeeko lisääntymismäärä alle 1,0: n. Vasta kun määrä laskee alle 1,0: n, tartuntojen määrä laskee.

Perustoimenpiteet
Uusin OMT-neuvo ei suosittele uusia toimenpiteitä. ”OMT: n mukaan nykyisten toimenpiteiden paremmalla noudattamisella voi olla suurempi vaikutus yhteydenottojen määrän vähenemiseen tällä hetkellä kuin sillä, että rajoittavia toimenpiteitä mukautetaan ja laajennetaan viikon kuluessa.”Maanantaina väistyvä pääministeri Mark Rutte (VVD) ja väistyvä Kansanterveysministeri Hugo de Jonge (CDA) kehottivat ihmisiä pitämään paremmin kiinni perustoimista. Jos näin ei tapahdu, voi Rutten ja De jongen mukaan seurata tiukempia toimia.

2G
OMT on tarkastellut viime päivinä myös 2G-politiikan toteuttamisen tehokkuutta. Tämän linjauksen mukaan rokottamattomat ihmiset eivät enää pääse paikkoihin, joissa tarvitaan kruunajaislupa. ”CTB ei ole toimenpide viruksen leviämisen estämiseksi ja epidemian torjumiseksi, kuten perussäännöt ja kollektiiviset toimenpiteet tekevät”, OMT toteaa. ”Jos CTB otetaan käyttöön, se voi kuitenkin varmistaa, että tartuntojen määrä pysyy pienempänä kuin ilman CTB: tä.”OMT: n mukaan 2G aiheuttaa viisikymmentä prosenttia vähemmän infektioita ja 82 prosenttia vähemmän sairaalahoitoa kuin 3G-käytäntö. OMT: n mukaan laskelmat osoittavat, että 2G-järjestelmä on myös tehokkaampi kuin 1g-järjestelmä.

Ensi viikon perjantaina OMT kokoontuu uudelleen katsomaan, mikä tilanne sitten on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *