Dinkla.info

Kukaan ei ole vanha satuihin

Uutinen

Poliisi mellakoista: ”miksi teette näin? Mikä päässänne mättää?”

Poliisin tarina, että sunnuntai-iltana, mellakoiden aikana, töissä, Groningenin keskustassa Instagram paljon palautetta. Viestissä upseeri ihmettelee avoimesti, miksi ihmeessä nuoret tekevät näin.

”En ollut keskustassa, rouva…”ei tietenkään, ymmärrän. Kävelen myös päivittäin nyrkkirauta takin hihassa.”Viestissä konstaapeli kirjoittaa kahdesta pojasta, jotka pidätettiin mellakoiden aikana. ”Poliisiasemalla alkaa vinkua vesilasillinen. Ymmärrämme senkin. Hengästyit tietysti, koska jouduit juoksemaan kollegoilleni sprinttejä koko ajan. Sinun pitäisi hävetä itseäsi ja sulkea Sellin ovi. Minua ei haittaa, jos pidät kurkkusi kuivana vielä vähän aikaa.”

”En tavoita sitä maalaisjärjelläni”
”Pidän sinunlaisiasi miehiä erittäin ärsyttävinä. On huolestuttavaa, että kaltaisesi nuoret pitävät tällaista käytöstä normaalina. Ei se siitä johdu. Minusta on myös surullista, että lapseni kasvavat näinä huonoina aikoina. Sellissä oleva ”naapuripoika” nauraa kaiken pois, kun kysyn, Saisinko nitraattipommit turvallisesti pois hänen laukustaan. Kysyn myös, onko laukussa vaarallisempia asioita. En keksi sitä maalaisjärjelläni. Tarkoituksellisesti mennä kaupunkiin mellakoimaan ja vahingoittamaan meitä tai muita raskailla ilotulitteilla.”

”Mikä on vialla mielessänne?”
”Herran tähden, miksi teet noin? Mikä päässänne mättää? Mitä aiot tehdä asialle? Laita esimerkiksi itsesi toiseen paikkaan. Vai onko se liikaa pyydetty? Haluan sinun ymmärtävän, että on hullua sanoa, että olisit voinut saada minut tulemaan kotiin loukkaantuneena poliisina. Jos sinulla on omatunto, olet syvästi häpeissäsi. Toivottavasti opit siitä! Jos nouset potkulaudaltasi huomenna, tiedä, että autan sinua. Koska sellaisia me olemme poliisissa.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *