Dinkla.info

Kukaan ei ole vanha satuihin

Musiikki

Surkea maanantai: soittolista von Laura Lee And the Jettes

Laura Leen ja The Jettesin debyyttialbumi ”Wasteland” lienee levy, jota olen odottanut pisimpään tänä vuonna. 03.12. on vihdoinkin aika. Ja sen verran on jo sanottu-odotus kannatti!

Indie-duo GURRISTA aiemmin tunnetuksi tulleelle Laura Leelle levy on uusi alku. Kahdeksan vuoden GURRIN jälkeen oli aika keskittyä omaan musiikilliseen ilmaisuun. Kappaleet ovat vakavampia, vähemmän indie-poppia, eivätkä aivan niin kevytjalkaisia kuin ”She Says”-albumilla. Aiheet, kuten naisten epätasa-arvoinen kohtelu, seksuaalinen häirintä, mutta myös ajatukset uudestisyntymisestä ja muutoksesta löytävät albumilla paikkansa.

Kaikki tämä tapahtuu menettämättä rakkautta scrappy kitarat. Päinvastoin. ”Wasteland ”olisi myös löytänyt paikkansa upeasti 90-luvulla” Siamese Dreamin ”tai”Brilliant The Cornersin” välissä.

Mutta minulle se on ennen kaikkea Hiljaiset kappaleet, jotka tekevät ”Wastelandista” jotain erityistä. Esimerkiksi closer-albumilla ”Swirl In the Haze” on slowcore-hymni lost in the fog Mazzy Starin ja The Cardigansin välillä. Laura Lee kertoo, ettei tee mitään kristallinkirkkailla ja samalla rapsuttelevilla lauluilla melodiaa rakastavista hallikitaroista. Kuuntelijana: in you tahtomattaan wish that the album is not over that.

Levyn tuotti Max Rieger (Die Nerven), mikä on sinänsä lupaavaa. Lopulta parhaasta tuottajasta ei kuitenkaan ole mitään hyötyä, Jos kappaleet eivät sovi. ”Wastelandin” myötä se, mikä kuuluu yhteen, on kuitenkin tullut yhteen. Ja yksi asia on selvä: Laura Lee on yksi maan vahvimmista lauluntekijöistä, jolta kuulemme toivottavasti paljon enemmän.

”Wasteland” julkaistaan 03.12. Dutchess Box Recordsilla.

RETKI:

30.03.22 Köln-Bumann & Sohn
31.03.22 Stuttgart-ClubCANN
01.04.22 Darmstadt-Oettinger Villa
02.04.22 Hampuri-Molotov Skybar
03.04.22 Oldenburg-Convertible
05.04.22 Mainz-jo kaunis
06.04.22 Nürnberg-MUZclub
07.04.22 München-Aurinkoinen Punainen
08.04.22 Karlsruhe-Kohi
10.04.22 Berliini-Kylpylä
11.04.22 Leipzig – Naumanns
12.04.22 Dresden-Ostpol

Heatmiser, Elliott Smith-Christian Brothers

Ok Top 10 sad songs, aloitetaan suurmestari. Veljeni antoi minulle 15-vuotiaana” Figure 8: n ” ja sen jälkeen minulla on ollut ajoittain intensiivisiä Elliott Smith-vaiheita. Se pitää kuitenkin nauttia pieninä annoksina.

Amerikkalainen Jalkapallo-Ei Koskaan Tarkoittanut

Sad songs ilman emo, valitettavasti, ei toimi. Luulen, että monet ihmiset yhdistävät emon aina näihin sivukarvoihin, mutta tämä on todellista. Kysy basistiltamme Mariolta, hän voi pitää siitä pitkän puheen.

Shirellet – Rakastatko minua vielä huomenna?

Kappale vangitsee niin ihmeellisesti sen paniikin tunteen, joka parisuhteessa on, kun se on niin hyvä, että sen menettämistä myös pelkää. Kaunista!

Billie Eilish-onnellisempi kuin koskaan

Rakastan Billie Eilishiä niin paljon. Hän ottaa niin mielenkiintoisen näkökulman kappaleeseen, hyvin uniikin, myös sovitukseen.

Nirvana-Marigold

Minulle koko Nirvanan biisit toimivat akustisesti tai niin pelkistettynä vain niin uskomattoman hyvin. Tämä osoittaa, kuinka hyvää laulunteko on, oli se sitten Kurt Cobainin tai Dave Grohlin käsialaa.

The Everly Brothers-Love hurts

Olen hulluna näihin harmonioihin. Vaikka se on vähän pop-radiota, biisi sopii minulle hyvin. Jokaista sydänsurua voi kuunnella ylös ja alas. Mega kitsch.

The Replacements-The Swinging Party

Jotenkin biisi tuo aina mieleen kaikki ne kyläjuhlat, joissa kävin teininä ja istuin jossain nurkassa. Valitettavasti musiikki huononi koko ajan.

Jalkakäytävä-Stop Breathin’

Löysin jalkakäytävän itselleni vasta viime vuonna. Biisin sanat ovat mahtavat ja rakastan sitä, miten se menee välillä vähän vinoon ja vinoon.

Clairo-Pusero

Uskomaton albumi. Siitä on hyvin vaikea valita biisiä, koko albumi on surullisista biiseistä paras.

Breeders-Off you

Kim Deal on minulle megaroolimalli. Rakastan Breeders Recordsin outoutta, musiikissa ei vain ole ”oikeaa ja väärää”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.