Dinkla.info

Kukaan ei ole vanha satuihin

Ominaisuus

Video: Baku City Circuit Paddock build

Groningenin pormestari Koen Schuiling (VVD) joutuu asettamaan aluekiellon mahdollisimman monelle sunnuntai-illan mellakoihin osallistuneelle. Asiasta kertoo Groningen jovd-ryhmä maanantaina.

”Sunnuntai-illan tapahtumat ovat liian hulluja sanoiksi”, puheenjohtaja Tom Boer sanoo. ”Toivomme, että pormestari asettaa aluekiellon mahdollisimman monelle mellakoijalle. Mukaan Jovd se on, että sunnuntai-iltana, kaupungin keskustassa Groningen on todettu ei rauhanomaisesti jakaa mielipiteensä aiemmin päivällä tapahtui coronaprotest, mutta ne olivat voimassa. ”Ihmisten, jotka tulevat keskustaan vain tehdäkseen mahdollisimman paljon vahinkoa, ei pitäisi olla enää tervetulleita sinne. Ei pitäisi olla mahdollista, että ihmiset illalla hakkaavat paikan lyhyeksi ja pieneksi ja viikko sen jälkeen vain istuskelevat terassilla grote Marktissa.”

”Aluekielto toimii pelotteena”
Nuorisopuolueen mukaan aluekielto on hyvä keino käyttää. Monet mellakoitsijat olivat hyvin nuoria, kun taas nuorille kantakaupunki on tärkeä paikka, jossa he usein vierailevat. ”Jos nuoret nyt näkevät, että sunnuntaina huonosti käyttäytyneet ihmiset eivät voi enää mennä ulos, se varmasti estää ihmisiä osallistumasta seuraaviin mellakoihin. Haluamme, että sunnuntaina tapahtuviin rikoksiin puututaan ankarasti, ja haluamme toimia mellakoitsijoiden hillitsemiseksi tulevaisuudessa. Lähestymiskielto edistää asiaa.”

Kirjain
Aiemmin päivällä Schuiling ilmoitti jo harkitsevansa aluekieltoja. ”Nuoret, joiden henkilöllisyyden poliisi on pystynyt selvittämään, saavat kirjeen, jossa heille määrätään mahdollisuuksien mukaan aluekielto, ja kysymme, missä määrin he ovat wij Groningenin tiedossa”, Schuiling sanoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.